Spanje wit

Castell D'Encus - Ekam Riesling 2014 (DO Costers del Segre)

Herkomst: Spanje, DO Costers del Segre
Druivenras:  Riesling 85% en Albarinho 15%
Alcohol:
12% alc.
Kleur: Bleekgeel
Eigenschappen: Deze prachtige Riesling met 15% Albarinho is op 1000 meter hoogte in de Spaanse Pyrineen verbouwd. Het is een zeer bijzondere wijn. 20% van de druiven heeft edele rotting gehad. Deze wijn is zeer elegant, met een hele mooi balans. Het heeft een goede zuurgraad, mooi rijp fruit van appel en citrus en is zeer verfrissend. Een enorm lange afdronk en een waar genot om te drinken. Geen wonder dat deze wijn tot de top 10 van Spanje is benoemd.
Wijn en spijs: Perfect als fris aperitief of te combineren met vis gerechten,schaal- of schelpdieren zoals scampi's, kreeft of mosselen.
Serveertemperatuur: 7 - 10 °C
Extra info: Biologisch

Castell D'Encus - Taleia Sauvignon Blanc 2013 (DO Costers del Segre)

Herkomst: Spanje, DO Costers del Segre
Druivenras: Sauvignon Blanc 85% en Semillon 15%
Alcohol: 13%
Kleur: Bleekgeel
Eigenschappen: Deze wijn wordt gegist in meer dan 500 jaar oude open cuveés in de Spaanse Pyreneeën. De mooie klassieke combinatie tussen Sauvignon Blanc en Semmillon komt hier prachtig tot zijn recht. Een enorme complexe wijn met een mooie mineraliteit en finesse. De body is vrij vol en kruidig.De afdronk is lang en zeer aangenaam. Deze wijn heeft al verschillende prijzen in de wacht gesleept en is dit jaar benoemd als beste Spaanse wijn door ABC.
Wijn en spijs: Lekker om te combineren met verschillende visgerechten, voorjaars- of zomergerechten of wit vleesgerechten.
Serveertemperatuur: 7 - 10 °C
Extra info:  Biologisch

Franck Massard - Herbis Verdejo 2015

Herkomst: Spanje, DO Rueda, uit de zone Nava Del Rey op 850m hoogte
Druivenras: 100% Verdejo
Alcohol: 13%
Kleur: Strogeel
Eigenschappen: Een heerlijke frisse, lichte en zuivere witte wijn met smaken van frisse appel, ananas en florale tonen. Heerlijk doordrinkbaar, een echt zomertopper.
Wijn en spijs: Deze super Verdejo is heerlijk als apperitief, bij verschillende lichte voorgerechten, salades of schaal- schelpdieren.
Serveertemperatuur: 7 - 10 °C
Extra info: Biologisch