Oostenrijk rood

Weingut Schwarz - Schwarz Rot 2014

Herkomst: Oostenrijk, Burgenland
Druivenras: 100% Zweigelt
Alcohol: 12%
Kleur: Rood
Eigenschappen: Een diepe robijnrode granaat kleur met paarse reflecties. Een boeket van donkere bessen en rijpe kersen over fijne geuren van hout. De smaak toont rode bessen. Sappige, elegante textuur met goed geïntegreerde tannines en een lange finale met een slepende zoetheid.
Wijn en spijs: Dit is een prachtige wijn bij geroosterd lamsvlees, gebraden eend of ossenhaas
Serveertemperatuur: 16 - 18 °C

Weingut Schwarz - The Butcher Cuvée 2013

Herkomst: Oostenrijk, Burgenland
Druivenras: Merlot 50%, Cab. Sauv. 30% Cab. Franc 20%
Alcohol :14 %
Kleur: Rood
Eigenschappen: Donkere robijnrode kleur met violet reflexen. Een neus van fijne kruiden en specerijen, donkere bessen confit, rijpe pruimen, sinaasappelschil, en een chocolade touch. In de mond sappig, krachtig, full-bodied, met een elegante textuur, goed geïntegreerde tannines. Blijft goed overeind, met een afdronk van rijpe kersen.
Wijn en spijs: Blijft goed overeind, met een afdronk van rijpe kersen. Harmonieus
Begeleider van gestoofd lamsvlees, geroosterde eend of rundvlees.
Serveertemperatuur: 16 - 18 °C

Weingut Schwarz - The Butcher Pinot Noir 2013

Herkomst: Oostenrijk, Burgenland
Druivenras: 100% Pinot Noir
Alcohol: 14%
Kleur: Robijnrood helder
Eigenschappen: Heldere robijnrode kleur met een schaduw van oker. Verfijnde geuren, delicate noga en tonen van rode bessenfruit, aardbeien en kersen. Sappig, krachtig, zijdeachtig-zoete textuur met goed geïntegreerd tannines, fijne aardbei confit. Hints van sinaasappelschil in de afdronk, met een fijne vleugje karamel.
Wijn en spijs: Combineert goed met kalfsbiefstuk, ragout van cantharel en volle, krachtige harde kazen.
Serveertemperatuur: 16 - 18 °C