Italië wit

Cantino Roccafiore - Fiorfiore Todi Grechetto DOC Superiore 2014 (Umbria)

Herkomst: Italië, Umbria
Druivenras: 100% Grechetto
Alcohol: 13 %
Kleur: Wit
Eigenschappen: Een mooie rijke en volle wijn met veel body. Hij heeft volle fruitsmaken zoals meloen en rijpe abrikoos, maar ook de kruidigheid van rozemarijn en tijm is heerlijk. Zeer elegant, verfijnd en een waar genot om te drinken! Deze wijn is bij zeer veel gerechten in te zetten.
Wijn en spijs: Combineer deze Grechetto eens met verschillende schaal- en schelpdieren, een stevig visgerecht, oosterse/aziatische smaken of een licht vleesgerecht.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C
De Fiorfiore 2014 door Gambero Rosso beloont met de hoogste waardering van "tre bicchieri" (3 bekers").

Cantino Roccafiore - Fiordaliso Todi Grechetto DOC 2015 (Umbria)

Herkomst: Italië, Umbria
Druivenras: Grechetto 85%, Trebbiano 15%
Alcohol: 13%
Kleur: Wit
Eigenschappen: Een mooie droge wijn, met geuren en smaken van witte bloemen, roze grapefruit en groene appel. Hij heeft een aangename frisheid, ondersteund door een goede mineraliteit en een lange afdronk.
Wijn en spijs: Deze wijn is heerlijk als aperitief, maar ook super om te combineren met verschillende gerechten met groene asperges, salades, visgerechten. Maar ook bij een carpaccio of een lekker stukje ham.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Massimago - Garganega 2016 (Veronese IGT)

Herkomst: Valpolicella, Italië
Druivenras: 100% Garganega
Alcohol: 12,5%
Kleur: Strogeel met groene reflectie
Eigenschappen: Heerlijke citrus aroma met hints van grapefruit en groene appel. Mooie lange en minerale afdronk en perfect in balans.
Wijn en spijs: Heerlijk bij diverse visgerechten en pasta's maar ook met noodles en zeevruchten of een groentesoep á la crème.
Serveertemperatuur: 7 - 10 °C