Frankrijk wit

Clos Dady - Mademoiselle de Clas Dady 2010 (Sauternes)

Herkomst: Frankrijk, Bordeaux
Druivenras: Semillion 90%, Sauvignon Blanc 10%.
Alcohol: 14 %
Kleur: Strogeel
Eigenschappen: Een heerlijke levendige, zachte, volle en rijke sauternes met frisse fruit aroma's, zoals perziken, Mirabelle pruimen, mango en geconfijte mandarijnen.
Wijn en spijs: Deze rijke wijn is heerlijk te drinken bij ganzenlever, een kaasplankje of fruitig dessert.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C
Verkrijgbaar als demi 375ml en op fles 75cl

Clos Dady - Clos Dady 2011 (Sauternes)

Herkomst: Frankrijk, Bordeaux
Druivenras: Semillion 90%, Sauvignon Blanc 10%
Alcohol: 14 %
Kleur: Goudgeel
Eigenschappen: Deze wijn heeft een practige gouden kleur. Het is een zeer complexe en aromatische wijn met tonen van gedroogde peer, perzik en kweeperen. Een zeer rijke, elegante en zuivere wijn met een volle body en een mooie, lange afdronk.
Wijn en spijs: Deze rijke wijn is heerlijk te drinken bij ganzenlever, een kaasplankje of een fruitig dessert.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C
Verkrijgbaar als demi 375ml, op fles 75cl, magnum 150cl

Domaine Guerrin et Fils - Pouilly Fuissé Les Crays 2014 (Bourgogne)

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druivenras: 100% Chardonnay
Alcohol: 14%
Kleur: Lichtgeel
Eigenschappen: Le Crays terroir wordt gekenmerkt door heerlijke elegante en minerale wijnen. Deze wijn heeft een uitstekende balans tussen rijkheid en mineraliteit. Een elegante en verfijnde wijn met een enorme complexiteit en rijke aroma's van citrus, noten en het mooie gebruik van Frans eiken. Met behoud van de mooie frisheid vanwege de mineraliteit.
Wijn en spijs: Een heerlijke combinatie met vis, wit vlees of geitenkaas, maar ook heerlijk om zo van te genieten
Serveertemperatuur: 13 - 15 °C

Domaine Caillot Père et Fils - Bourgogne Chardonnay Les Herbeux 2010 (Bourgogne)

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druivenras: 100% Chardonnay
Alcohol: 14%
Kleur: Lichtgeel
Eigenschappen: Een heerlijke elegante en klassieke Bourgogne met elegant houtgebruik. Volledig in de stijl van de grote Meursault waar Michel Caillot bekent om is.
Wijn en spijs: Erg lekker bij fijne charcuterie en verfijnde visgerechten, maar ook heerlijk om zo van te genieten.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Domaine Caillot Père et Fils - Santenay Blanc 2009 (Bourgogne)

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druivenras: 100% Chardonnay
Alcohol: 14 %
Kleur: Geel
Eigenschappen: Een mooie klassieke witte Santenay met geuren van verse hazelnoot en een zachte, fruitige smaak met een minerale ondertoon. Een lichte rooksmaak komt voort uit de 11 maanden houtlagering.
Wijn en spijs: Erg lekker bij fijne charcuterie en verfijnde visgerechten, maar ook heerlijk om zo van te genieten.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Domaine Caillot Père et Fils - Meursault 2009 (Bourgogne)

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druivenras: 100% Chardonnay
Alcohol: 14 %
Kleur: Lichtgeel
Eigenschappen: Een heerlijke rijke elegante en klassieke Meursault met veel mineraliteit. Citrus aroma's met hazelnoot en elegant houtgebruik.
Wijn en spijs: Erg lekker bij fijne charcuterie en verfijnde visgerechten, maar ook heerlijk om zo van te genieten.
Serveertemperatuur: 13 - 15 °C

Domaine Caillot Père et Fils - Meursault En la Barre Clos Marguerithe 2009 (Bourgogne)

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druivenras: 100% Chardonnay
Alcohol: 14%
Kleur: Lichtgeel
Eigenschappen: Een heerlijke rijke elegante en klassieke Meursault met veel mineraliteit en mooi subtiel houtgebruik. Citrus aroma's met hazelnoot en elegant houtgebruik.
Wijn en spijs:Erg lekker bij fijne charcuterie en verfijnde visgerechten, maar ook heerlijk om zo van te genieten.
Serveertemperatuur: 13 - 15 °C

Domaine de la Thalie - Rully Blanc 2013 (Bourgogne)

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druivenras: 100% Chardonnay
Alcohol: 13%
Kleur: Bleekgeel
Eigenschappen: Een heerlijke wijn met veel mineraliteit, vol en rijk met een evenwichtig boeket en elegante zachtheid. Fruit aroma’s van appel, citrus en witte bloemen.
Wijn en spijs: Erg lekker bij fijne charcuterie en verfijnde visgerechten.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Domaine de la Thalie - Rully Blanc 1 er Cru Crésigny 2013 (Bourgogne)

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druivenras: 100% Chardonnay
Alcohol: 14%
Kleur: Bleekgeel
Eigenschappen: Een heerlijke rijke elegante Rully met veel mineraliteit en mooi subtiel houtgebruik. Vers fruit aroma’s van appel, citrus en witte bloemen.
Wijn en spijs: Erg lekker bij fijne charcuterie en verfijnde visgerechten, maar ook heerlijk om zo van te genieten.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Domaine des Hâtes - Petit Chablis 2013 (Bourgogne)

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druivenras: 100% Chardonnay
Alcohol: 14 %
Kleur: Lichtgeel
Eigenschappen: De bodem bestaat hoofdzakelijk uit kalksteen vermengd met een beetje klei. Dit geeft een hoge kwaliteit aan de druiven. Een typische “petit-Chablis”, maar dan van zeer goede kwaliteit met een mooie fruitige droge afdronk.
Wijn en spijs: Deze wijn leent zich uitstekend als aperitief, bij schelpdieren zoals oesters of een frisse salade.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Domaine des Hâtes - Chablis 2013 (Bourgogne)

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druivenras: 100% Chardonnay
Alcohol: 14%
Kleur: Bleekgeel
Eigenschappen: De bodem bestaat hoofdzakelijk uit kalksteen vermengd met een beetje klei. Dit geeft een hoge kwaliteit aan de druiven. Een prachtige droge Chablis met citrus tonen en een mooie fruitige droge afdronk.
Wijn en spijs: Deze wijn leent zich uitstekend als aperitief, bij schelpdieren zoals oesters of een frisse salade.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Domaine des Hâtes - Chablis 1e Cru Fourchaume 2013 (Bourgogne)

Herkomst: Frankrijk, Bourgogne
Druivenras: 100% Chardonnay
Alcohol: 14%
Kleur: Lichtgeel
Eigenschappen: Deze prachtige Chablis Grand Cru is fris en elegant. De smaken van citrus komen zacht naar voren en vormt een sappige droge, frisse en levendige wijn. Deze wijn zal met de jaren alleen maar mooier worden, een waar genot om te drinken.
Wijn en spijs: Deze wijn leent zich uitstekend als aperitief, bij schelpdieren zoals oesters of een frisse salade.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Josmeyer - L'Isabelle (Elzas)

Herkomst: Frankrijk, Elzas
Druivenras: Pinot blanc, pinot Auxerrois en Gewurtztraminer
Alcohol: 12 %
Kleur: Lichtgeel
Eigenschappen: In de geur vind men bloemen en citrusfruit. De smaak is evenwichtig met een speelse lange afdronk.
Wijn en spijs: Perfect bij aspergegerechten, zomerse salades en de Aziatische keuken.
Serveertemperatuur: 8 -10 °C
Extra info: Biologisch

Josmeyer - Riesling Le Kottabe 2011 (Elzas)

Herkomst: Frankrijk, Elzas
Druivenras: 100% Riesling
Alcohol: 14%
Kleur: Wit
Eigenschappen: Deze rijke, prachtige Riesling heeft intense aroma's van gele perzikken, abrikozen en gember met mooie minerale tonen.
Wijn en spijs: Deze mooie elegante Riesling laat zich goed combineren met voorjaarsgerechten zoals asperges, lichte vis- en kipgerechten, maar is ook heerlijk om zo van te genieten.

Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Josmeyer - Pinot Gris Le Fromenteau 2012 (Elzas)

Herkomst: Frankrijk, Elzas
Druivenras: 100% Pinot Gris
Alcohol: 14 %
Kleur: Wit
Eigenschappen: De relatief jonge Pinot Gris heeft een stevige en delicate geur met aardse aroma’s. De smaak is typisch Josmeyer: elegant, prachtige zuren en heel mooi in balans.
Wijn en spijs: Deze wijn is perfect te combineren met mooie levergerechtjes. Tevens passen hier gerechten bij met aardse tonen zoals paddestoelenen linzen.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Josmeyer - Gewurztraminer Cuvee des Folastries 2012 (Elzas)

Herkomst: Frankrijk, Elzas
Druivenras: 100% Gewurztraminer
Alcohol: 13%
Kleur: Bleekgeel
Eigenschappen: Deze heerlijk rijke en volle wijn is kruidig en zoet, maar ontzettend elegant en verfrissend. Een lange, zeer aromatische afdronk met mooie kruidige tonen.
Wijn en spijs: Een perfecte combinatie met Munster kaas of Foie Gras.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Josmeyer - Pinot Blanc Mise du Printemps 2015 (Elzas)

Herkomst: Frankrijk, Elzas
Druivenras: 100% Pinot Blanc
Alcohol: 12%
Kleur: Wit
Eigenschappen: Deze wijn heeft een zeer frisse, knisperigge en delicate smaak. Deze elegante wijn heeft een zuivere smaak met een hele goede zuurgraad, die deze Pinot Blanc tot een complete wijn maakt.
Wijn en spijs: Deze wijn is perfect te combineren met visgerechten, schaal- en schelpdieren, asperges of romige kazen.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Josmeyer - Pinot Gris Grand Cru Brand 2005 (Elzas)

Herkomst: Frankrijk, Elzas
Druivenras: 100% Pinot Gris
Alcohol: 14%
Kleur: Wit
Eigenschappen: Deze prachtige Grand Cru is stevig, elegant, goed in balans met een goede body en structuur en een rijpe en fijne zuurgraad.
Wijn en spijs: Deze wijn vraagt om een heerlijk stukje ganzenleverterrine, kreeft in saus, risotto met eekhoorntjesbrood of gerechten uit de Chinese of Marokkaanse keuken.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Josmeyer - Gewurztraminer Cuvee des Folastries 2012 (Elzas)

Herkomst: Frankrijk, Elzas
Druivenras: 100% Gewurtztraminer
Alcohol: 13%
Kleur: Helder wit
Eigenschappen:Deze heerlijk rijke en volle wijn is kruidig en zoet, maar ontzettend elegant en verfrissend. Een lange, zeer aromatische afdronk met mooie kruidige tonen.
Wijn en spijs: Een perfecte combinatie met Munster kaas of Foie Gras.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Josmeyer - Gewurztraminer Grand Cru Hengst 2005 (Elzas)

Herkomst: Frankrijk, Elzas
Druivenras: 100% Gewurtztraminer
Alcohol: 13%
Kleur: Wit
Eigenschappen: Mooie geuren en smaken van rijpe mango en lychee. De smaak is heerlijk, elegant met mooie bloesem tonen. De wijn heeft een prachtige balans en een waar genot met een kruidige afdronk. Deze wijn is verschillend te combineren.
Wijn en spijs: Heerlijk bij een kaasassortiment, een mooie stukje ganzen- of eendenlever of een mooi dessert.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C

Josmeyer - Riesling Grand Cru Hengst 2009 (Elzas)

Herkomst: Frankrijk, Elzas
Druivenras: 100% Riesling
Alcohol: 14 %
Kleur: Wit
Eigenschappen:Deze Grand Cru Riesling komt van een zeer kalkrijke en mergelachtige bodem. Hierdoor wordt het een rijke, krachtige Riesling met elegante tonen van rijp fruit. Hij is goed in balans.
Wijn en spijs: Deze wijn is perfect te combineren met mooie vette visgerechten, carpaccio of gijtenkaas.
Serveertemperatuur: 10 - 12 °C