Wijnhuis: Castell D'Encus (DO Costers del Segre, Spanje)

Over het wijnhuis

De oorsprong van Castell d'Encus vinden we in de impact die de locatie had op Raul Bobet in 2001, terwijl hij op zoek was naar land dat de effecten van klimaatverandering op de wijngaarden kon verminderen, rond de Catalaanse Pyreneeën.

Kasteel Encus' missie is om wijnen van hoge kwaliteit te maken. Dus heeft men 23 van de 95 hectare land beplant met een hoge dichtheid aan de druivenrassen, zoals Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Pinot Noir, Syrah, Petit Verdot, Sauvignon Blanc, Riesling, Semillon en Albariño. De rest van het land blijft een bos.

Het is de bedoeling om een beperkt aantal flessen te produceren (6000 of minder), uitsluitend uit de vruchten van de eigen wijngaarden.Uit respect voor het milieu werkt men niet met behulp van een herbicide, insecticide of fungicide, met uitzondering van wat is toegestaan in de biologische landbouw.

Wijnmaker Raul Bobet is een dromer, met jarenlange ervaring in de wijngaard. Hij richt zich op het maken van frisse wijnen met persoonlijkheid. Even belangrijk voor hem is de persoonlijke ervaring van het leven in een klimaat van stilte, in een energieke omgeving met een spectaculair uitzicht. Onderzoek, perfectionisme en vervoering zijn en blijven zowel deugden als gebreken van Castell d'Encus.

Website

Geografische ligging